Miltä näyttää TEHNIKA saha hydraulisella sahauspöydällä

Kesän kynnyksellä toimitimme asiakkaalle TEHNIKA ZBL-60H tukkivannesahan hydraulisella sahauspöydällä.

Kesän kynnyksellä toimitimme asiakkaalle TEHNIKA ZBL-60H tukkivannesahan hydraulisella sahauspöydällä. Saha on valmistettu niin että ohjaus on keskitetty sahauspöydän päähän. Operaattori voi helposti tarkkailla terän kulkua ja valvoa mittarista että kaikki menee oikein. Saha on myös varustettu kaarnajyrsimellä.


Hydraulipöydän käyttövivut ja ohjauspulpetti. Sahaa voi operoida sahauspöydän takaa.

Valmiina sahaamiseen.


Tehnika tukkivannesahat: Historia ja hyödyllisyys

Tehnika tukkivannesahat ovat olennainen työkalu puuntyöstöteollisuudelle. Niiden kehitys sai alkunsa 19. vuosisadan lopulla, kun puuntyöstöteollisuuden tarpeisiin alettiin etsiä tehokkaampia ratkaisuja. 

Tukkivannesahojen avulla puuntyöstäjät pystyivät sahaamaan suuria määriä puuta nopeasti ja tasaisesti, mikä oli merkittävä parannus aiempiin menetelmiin verrattuna. Tukkivannesahat ovat niin kutsuttuja vannesahoja, joissa sähkömoottori pyörittää nauhamaisesti muotoiltua terää. Pyörivä terä tekee sahauksesta nopeaa ja tarkkaa.

Tukkivannesahoja on kehitetty vuosien mittaan ottamaan huomioon puuntyöstöalan kasvavat vaatimukset. Ne ovat tänä päivänä äärimmäisen monipuolisia ja joustavia, pystyen käsittelemään lajikkeiden erilaisia puulajeja sekä eri kokoista ja muotoista puutavaraa. Useimmissa moderneissa tukkivannesahoissa on myös säädettävät asetukset, joiden avulla voidaan määrittää tarkemmat sahausparametrit.

Tehnika-tuotemerkin alla valmistetut tukkivannesahat ovat tänä päivänä arvostettu valinta ammattilaisille ympäri maailman. Niiden korkea laatu, kestävyys ja luotettavuus takaavat hyvän investoinnin puuntyöstöteollisuuden tarpeisiin. Kaikki nämä ominaisuudet tekevät Tehnikan tukkivannesahoista erinomaisen välineen modernin puuntyöstön tarpeisiin.


Holopainen sahaa ZBL-50H vaakavannesahalla
Pitkäaikainen toive täyttyi, kun rakennusyrittäjä Jaakko Holopainen hankki hiljattain tukkivannesahan sahatakseen tukeista puutavaraa eri kokoihin ja tarpeisiin yrityksen omistamalla tontilla Isnäsissä. Hän on sahannut jo kymmeniä isoja tukkeja - ja on varsin tyytyväinen valintaansa. Jaakko Holopainen oli haaveillut jo vuosia omasta vannesahasta.