Dynaaminen pätkäsi näytetään tässä... Tämä viesti näytetään, koska et ole antanut sekä suodatinta että mallia käytettäväksi.

Venytys- ja kutistuskoneet

Venytys- ja kutistuskone, jota joskus kutsutaan myös venytys- ja tyssäyskoneeksi, on työkalu, joka on suunniteltu muuttamaan metallilevyn tai muun materiaalin muotoa venyttämällä tai kutistamalla sitä. Venytys- ja kutistuskoneet toimivat käyttämällä vastakkaisia ​​voimia paineen alaisena olevan materiaalin venyttämiseksi tai kutistamiseksi. Venytysprosessissa materiaalia pidennetään vetämällä sitä kahden tai useamman telan välissä, kun taas kutistusprosessissa materiaalia supistetaan tiivistämällä sitä paksumman telan tai puristimen avulla. Lopputuloksena on materiaali, jonka muoto, paksuus ja koko ovat muuttuneet alkuperäisestä.

Tyypillisesti venytys- ja kutistuskoneissa on käyttötarpeen mukaan vaihdettavat kutistus- ja venytyskidat.

Venytys- ja kutistuskoneiden avulla monet pystyvät valmistamaan tarkasti muotoiltuja osia. On kuitenkin huomattava, että venytys ja kutistuskoneen käyttö vaatii myös osaamista ja taitoa käyttäjältään.

Usein venytys- ja kutistuskoneiden kanssa käytetään myös englanninpyörää ja sikkikonetta.


Sinua voi myös kiinnostaa kaarisaksi, levymankeli, muotorautamankeli, kanttikone ja yhdistelmäkone valikoimamme.


Dynaaminen pätkäsi näytetään tässä... Tämä viesti näytetään, koska et ole antanut sekä suodatinta että mallia käytettäväksi.