Maakaapimet

Nykyaikainen traktorivetoinen maakaavin on tehokas ja edullinen tapa siirtää maa-aineksia. Maakaapimella voidaan siirtää maata pysäyttämättä traktoria ja työhön tarvitaan vain traktorinkuljettaja. Pellon tuottavuus kasvaa, kun pinta voidaan tasoittaa ja kosteutta keräävät painaumat täyttää.  Tasoittamisen apuna voidaan käyttää TOPCON tasolaseria ja GPS paikanninta, jolloin kuljettajalla on koko ajan reaaliaikainen tieto pellon pinnasta. Kolmiulotteisessa kuvassa näkyvät pinnan korkeuserot ja kuinka paljon pitää leikata / täyttää pintaa.

 

Lasermittaus  kartta

 

Maakaapimia voidaan käyttää erilaisissa maansiirtotöissä kuten tierakentaminen, kenttien tasaaminen ym. tehtävissä missä maata pitää siirtää.  Laite sopii hyvin myös urakointikäyttöön, jolloin voidaan tehdä työtä nopeammin ja edullisemmin. 

 

Amerikkalainen IMC SCRAPERS on maailman johtava maakaapimien valmistaja.  Yhtiöllä on yli 100 vuoden kokemus maakaapimien valmistamisesta. Traktorivetoiset maakaapimet ovat hyvin suosittuja Yhdysvalloissa ja kaapimet ovat suunniteltu kestämään raskasta työtä. Pienet ja isot kivet pellossa ei vaurioita itse maakaavinta. Korkeintaan pulteilla kiinnitettävä terä vaurioituu, jolloin huoltoaika jää lyhyeksi.

 

Miten maakaavin toimii

Laite on kuljetusasennossa ja kaavin on nostettu ylös maasta.

Kaavin on laskettu alas ja maa-ainesta leikkaantuu säiliöön

Kaavin nostetaan yläasentoon ja siirrytään purkupaikalle.

Maa-aines työnnetään hydraulisylinterin avulla pois säiliöstä

 

Maakaapimista on saatavilla kaksi eri tyyppistä mallia. Ylläkuvattu malli jossa maa-aines työnnetään säiliöstä hydraulisylinterin avulla. Toinen malli on ns. kippaava malli jossa säiliö tyhjennetään kippaamalla.

Työntävä malli on oikean puolisissa kuvissa ja kippaava malli vasemmanpuolisissa kuvissa.

 

Kippaavaa mallia käytetään kovien ja kuivien hiekkamaa-ainesten siirtämiseen. Työntävä malli sopii raskaiden, tahmeiden  ja märkien maa-ainesten siirtoon, kuten savipitoiset maat. Työntävästä mallista on saatavilla myös etuportilla varustettu malli. Tämä sopii savipitoisten maa-ainesten pidempään siirtoon. Etuportti estää maa-ainesten putoamisen.

Asiantuntijamme auttavat valitsemaan oikeanlaisen maakaapimen. Traktorin tehontarve on alkaen 100 hevosvoimasta aina 500 hevosvoimaan asti. Pienimmässä mallissa on 6 kuutiometrin säiliö ja isoimmissa malleissa jopa 14 kuution säiliö.