Tukkisahat

Hinattava tukkisaha saapuu maaliskuussa Espooseen

Hinattava tukkisaha on nähtävillä maaliskuussa

Vuosimallin 2021 Tehnika ZBL-P50H on maaliskuussa nähtävillä Veistokoneella Espoossa. Saha on varustettu uusimmilla lisävarusteilla ja viimeisimmällä tekniikalla.

Tarkka päivämäärä ei ole vielä tiedossa. Voitte liittyä alla olevalla lomakkeella sähköpostilistalle ja lähetämme teille päivitettyä tietoa kun saha on saapumassa Espooseen.

 

TEHNIKA ZBL-60HM toimitus Nurmijärvelle

TEHNIKA -sahoista suurin malli hydraulisella sahauspöydällä on toimitettu Nurmijärvelle. Sahauspituus on 6500 mm ja max. tyvihalkaisija 800 mm. Saha on suunniteltu ja valmistettu Pohjois-Euroopassa. Sahauspöydässä ei ole yhtään pulttiliitoksia ja pöytä on valmistettu paksusta teräspalkista. Rakenne kestää hyvin tukkien siirtämisen kaivinkoneella tai etukuormaajalla.

Lue lisää

Holopainen sahaa ZBL-50H vaakavannesahalla

Pitkäaikainen toive täyttyi, kun rakennusyrittäjä Jaakko Holopainen hankki hiljattain tukkivannesahan sahatakseen tukeista puutavaraa eri kokoihin ja tarpeisiin yrityksen omistamalla tontilla Isnäsissä. Hän on sahannut jo kymmeniä isoja tukkeja - ja on varsin tyytyväinen valintaansa. Jaakko Holopainen oli haaveillut jo vuosia omasta vannesahasta. Kenttäsirkkeliä hän ei halunnut, koska kouluaikaisista sirkkelitöistä hänelle oli jäänyt jonkinlainen kammo sirkkeliä kohtaan. Sirkkeli sahaa pystysuoraan ja terä on paikallaan, mutta vannesahassa terä pyörii vanteena vaakatasossa. Terää lasketaan sen mukaan, minkä kokoista puutavaraa milloinkin halutaan sahata. Terän korkeutta ja samalla lankun paksuutta voidaan säätää millintarkasti manuaalisesti tai elektronisesti. Holopainen suosii elektronista säätöä, koska se on tarkka, nopea ja helppo käyttää.

Lue lisää